Klassen: 2A-2B-2C

Welkom in het 2de leerjaar!

Ben je benieuwd wat wij allemaal beleven?
Kijk dan maar vlug even!

Veel kijkplezier!

2B - November

op . Gepost in 2A-2B-2C

In november hebben we geleerd over gezonde voeding. We maakten dan ook zelf lekkere (gezonde) gerechtjes klaar. Ook deden we gekke dingen met dozen: we verzonnen andere voorwerpen en beeldden dit uit, we bouwden een heel hoge toren en knutselden vrij met onze meegebrachte doos.
Ook het vijfde leerjaar (onze meters en peters) kwamen voorlezen naar aanleiding van de voorleesweek.
Het was dus weer een zeer drukke maand.

2B - September

op . Gepost in 2A-2B-2C

In september beleefden we al heel wat in het tweede leerjaar.
Zo moesten we tijdens contractwerk met speelzand een zandkasteel bouwen.
Ook moesten we ons contract tijdig kunnen afwerken (en dat betekent dus niet te lang blijven spelen met het zand).
We oefenden het samen werken aan de hand van spelletjes.
We mochten ook al eens oefenen op de nieuwe tablets.
Door een muzische bril kijken naar kunst helpt ons om de kunst nog beter te kunnen bekijken.
Nadien konden we dan zelf beginnen aan ons projectje: Schilderschrijven, waarvan u ook het ontwerp ziet.
En op de laatste dag van september, vredesdag bij ons op school, speelden we verschillende ritmes en woorden die met vrede te maken hebben, op de djembé's.
U begrijpt, het was alvast een leerrijke en leuke eerste maand.