Klassen: 6A-6B-6C

Welkom in het 6de leerjaar!

Ben je benieuwd wat wij allemaal beleven?
Kijk dan maar vlug even!

Bezoek ook de externe blog van 6A via http://zh6a.blogspot.be/?view=magazine

Veel kijkplezier!

PITO

op . Gepost in 6A-6B-6C

Op donderdag kwamen er 2 leerkrachten van het PITO met de technomobiel naar onze school.

We programmeerden, seinden morse, bouwden een brug,... en maakten een nachtlampje.

project van magnetisme, kompas tot geocache

op . Gepost in 6A-6B-6C

Op de 2 laatste dagen van april werkten we klasdoorbrekend in de derde graad rond een thema.

Bij het project magnetisme startten we met een hoekenwerk, speelden magnetische 4 op een rij, Shogun, gingen op speurtocht met ons kompas, stippelden met kaart en kompas een weg uit, probeerden met een elektromagneet een bel te maken en gingen geocachen.

rommelmarkt 2019

op . Gepost in 6A-6B-6C

Naar jaarlijkse traditie liepen en fietsten de vijfde en zesdeklassers vrijdagvoormiddag om ter meeste rondes in het park (Het zesde won !) en verkochten de zesdeklassers net voor de Paasvakantie hun oude boeken, strips, spelletjes, knuffels,... speelgoed ten voordele van de vastenacties.

Ze haalden meer dan €1000,00 binnen. PROFICIAT zesdeklassers en hartelijk bedankt !

donderdag aan zee

op . Gepost in 6A-6B-6C

Vanochtend gingen de 2 jarigen, Aleandra en Jeremi, mee lopen. Op het strand kregen we een demonstratie zeepieren vangen (opzuigen).

Als ontbijt konden we ontbijtgranen of brood eten.

Na een spannend mollenspel, dat eindigde op een gelijk spel gingen we sporten : capoeira, hockey, handbal en hoogspringen. Na het middageten (wortelsoep, spinaziepuree met vis, rijstpap) gingen we naar Sealife en zwemmen in het Noordzeebad met zijn zalige glijbaan, toffe springplank en heerlijk brubbelbad !

's Avonds genoten we van koude pastasalade en of boterhammen.

Op de messageparty werden de mollen ontmaskerd en de mollenpot gewonnen door één overwinnaar.

Met een zalige relaxatie beëindigden we deze toffe dag.

Prachtig weer aan zee !

op . Gepost in 6A-6B-6C

Vanmorgen was het hoekenwerk van Brugge.

Daarna gingen we naar het strand schelpen rapen, te schilderen, Kubb, petanque en honkbal te spelen.

's Namiddags gingen we sporten : horden en kogel, handbal, honkbal en taekwando.

Na het vieruurtje gingen we op fotozoektocht door Blankenberge.

We beëindigden onze dag met muzikale bingo.