Klassen: 6A-6B-6C

Welkom in het 6de leerjaar!

Ben je benieuwd wat wij allemaal beleven?
Kijk dan maar vlug even!

Bezoek ook de externe blog van 6A via http://zh6a.blogspot.be/?view=magazine

Veel kijkplezier!

donderdag aan zee

op . Gepost in 6A-6B-6C

Vanochtend gingen de 2 jarigen, Aleandra en Jeremi, mee lopen. Op het strand kregen we een demonstratie zeepieren vangen (opzuigen).

Als ontbijt konden we ontbijtgranen of brood eten.

Na een spannend mollenspel, dat eindigde op een gelijk spel gingen we sporten : capoeira, hockey, handbal en hoogspringen. Na het middageten (wortelsoep, spinaziepuree met vis, rijstpap) gingen we naar Sealife en zwemmen in het Noordzeebad met zijn zalige glijbaan, toffe springplank en heerlijk brubbelbad !

's Avonds genoten we van koude pastasalade en of boterhammen.

Op de messageparty werden de mollen ontmaskerd en de mollenpot gewonnen door één overwinnaar.

Met een zalige relaxatie beëindigden we deze toffe dag.

Prachtig weer aan zee !

op . Gepost in 6A-6B-6C

Vanmorgen was het hoekenwerk van Brugge.

Daarna gingen we naar het strand schelpen rapen, te schilderen, Kubb, petanque en honkbal te spelen.

's Namiddags gingen we sporten : horden en kogel, handbal, honkbal en taekwando.

Na het vieruurtje gingen we op fotozoektocht door Blankenberge.

We beëindigden onze dag met muzikale bingo.

Prachtig weer aan zee !

op . Gepost in 6A-6B-6C

Vandaag was het de hele dag mooi weer.

Vanmorgen was het eerst hoekenwerk als verwerking van onze excursie naar Brugge. Daarna gingen we naar het strand om te schilderen, KUBB-en, honkballen, petanque te doen,... de mollenvlag te planten.

Vanmiddag hadden we sport : taekwando, honkbal, handbal, horden en kogelstoten.

Vanavond was het muzikale bingo.

zeeklaslied

op . Gepost in 6A-6B-6C

Met onze gezellige zesde klas

gaan we per bus naar ons zeeklas.

Een week zonder ouders, broer en zus.

Wij gaven hen wel een dikke kus.

Van school naar Brugge, naar het hotel.

Nu hebben we geen last meer van de bel.

Van maandag tot vrijdag een leuke week,

maar van al het sporten zienwe bleek (2x)

maandag aan zee

op . Gepost in 6A-6B-6C

We genoten van het historium in Brugge en van de rondleiding van mijnheer directeur. Na ons bezoekje aan het historium begon het te druppelen dus gingen we picknicken onder het afdak bij de vismijn.

Vanmiddag hadden we horden, kogelstoten, oriëntatieloop en volleybal als sporten. Om 4 uur kregen we een heerlijke appel. Nadien verkenden we het domein en speelden héél wat groepsspelen.  Als avondeten was het spaghetti bolognaise.

Als avondspel speelden we één tegen allen. De leerlingen wonnen en zullen donderdag getrakteerd worden tijdens de fuif.

Carnaval

op . Gepost in 6A-6B-6C

In de voormiddag werkten we in 3 groepen rond carnaval, was het carnavalsfuif en vierden we Adrians verjaardag.

Voordat we in stoet in de straten rond de school trokken, voerden we met de hele school opdrachten uit en verdienden we de stip-it stippen.