Klassen: 6A-6B-6C

Welkom in het 6de leerjaar!

Ben je benieuwd wat wij allemaal beleven?
Kijk dan maar vlug even!

Bezoek ook de externe blog van 6A via http://zh6a.blogspot.be/?view=magazine

Veel kijkplezier!

Peru

op . Gepost in 6A-6B-6C

De mama van Anouk komt uit Peru en kwam ons vertellen over haar prachtige land en bracht voor ons cause, een heerlijk aperitiefhapje, mee. We leerden al wat Spaanse woorden, verdiepten ons in de waterschaarste in Lima en de mijnbouw in Peru,...

Tijdens een spel moesten ze hun kennis gebruiken om kroonkurken te winnen.

de huid grimeren

op . Gepost in 6A-6B-6C

In de zesde klas leerden we over de onderdelen, functies,... van de huid.

We kookten enkele eitjes en leerden wat je zeker moet doen bij brandwonden.

Na een heerlijke massage grimeerden we elkaars hand.

klimmen in MS

op . Gepost in 6A-6B-6C

Tijdens de examenperiode van de leerlingen van het secundair onderwijs van MS, mochten we een half dagje komen klimmen en badmintonnen o.l.v. Peter en Tim.

We genoten ervan. Sommigen overwonnen zelfs hun hoogtevrees !

schaatsen

op . Gepost in 6A-6B-6C

Ook dit jaar gingen we met de hele zesde klas schaatsen. We hadden een héél uur de schaatsbaan voor ons alleen : Wat een luxe ! We genoten er met volle teugen van !

week van de smaak 2018

op . Gepost in 6A-6B-6C

Tijdens deze heerlijke week was iedereen een dag chef-kok. Elke chef-kok werd bijgestaan door een drietal personeel.

Op het einde mocht iedereen proeven. Mmm... al deze heerlijke recepten bundelden we in een kookboek, dat we verkopen ten voordele van de adventsacties !

Voorleesweek 2018

op . Gepost in 6A-6B-6C

Tijdens de voorleesweek gingen we dagelijks voorlezen voor onze petekindjes van 3a.

Op donderdag lazen we ook voor in de tweede kleuterklas !

koningin Kato

op . Gepost in 6A-6B-6C

Onze kerk werd omgetoverd tot een 'concertzaal'. Op maandag leerden we de liedjes voor de voorstelling aan o.l.v. Sien en Tom. Op donderdag herhaalden we alle liedjes nog eens en daarna was het tijd voor de voorstelling.

Wat een verrassing... koningin Kato kwam echt... en uiteindelijk vond ze strijken en winkelen in de supermarkt SUPER TOF !