Overkoepelend: Corona-bezigheden

Welkom op de bezigheidsblog!

In tijden van Covid19 en Corona geven wij jullie graag wat ideetjes om bezig te blijven.
Ontdek vlug alle mogelijkheden hieronder!

Veel plezier!

Wat komt er op je bord?

op . Gepost in Corona-bezigheden

Deze nieuwe online applicatie ontwikkeld in opdracht van VLAM vzw, brengt leerlingen op een creatieve en interactieve manier kennis bij over het thema ‘lokale seizoensgebonden voeding’. Waar komt een voedingsproduct vandaan? In welk seizoen is het op zijn best? Kinderen kennen de antwoorden op deze vragen vaak niet. Maar ze willen hier wel graag meer over leren. Met de webtool gaan leerlingen op ontdekkingstocht en begrijpen ze gaandeweg meer over de oorsprong van hun voeding.

Iedereen zen

op . Gepost in Corona-bezigheden

Af en toe je lichaam en hoofd even wat rust gunnen tussen alle activiteiten door is minstens even belangrijk. Je kan een kijkje nemen op www.instagram.com/iedereenzent/channel voor een dagelijkse tip om - eventueel samen met - de kinderen de pauzeknop in te drukken.
De filmpjes staan ook op hun Facebookpagina https://www.facebook.com/pg/iedereenzent/videos/

Verder kan je ook een happertje downloaden op hun website: wat knutselplezier én 8 simpele oefeningen om even een rustpauze in te lassen. www.iedereenzent.org/oc-ouders

Gratis mee op Yes Digikamp tijdens de paasvakantie

op . Gepost in Corona-bezigheden

Kinderen gratis op YES Digikamp tijdens de paasvakantie!

Je werkt dan wel thuis, maar wat met de kinderen tijdens het paasverlof? Met het eerste YES DIGIKAMP proberen zij je zo goed mogelijk te helpen!

Met dit digitale kamp kunnen je kids ook van thuis op een veilige en gezonde manier keiveel plezier beleven! Zo hebben zij fun en kan jij toch wat rustiger doorwerken.

Tijdens dit (gratis) kamp krijgen de kinderen een dag boordevol toffe activiteiten, van 09u00 tot 16u00. Net zoals op onze fysieke kampen dus, maar dan in een online jasje!

Het team is momenteel druk in de weer om allerlei sport-en spelactiviteiten te bedenken die de kinderen gewoon van thuis kunnen doen, met spullen die je in huis hebt. Handig toch? Via een gloednieuwe blogpagina ontvangen ze de activiteiten en opdrachten via lifestream, video en foto's en voila: we zijn vertrokken!

* het kamp is helemaal gratis (de inschrijvingsplaatsen zijn onbeperkt, er is plaats voor elk kind)
* van 4 tot 15 jaar
* maandag - vrijdag van 9u00 tot 16u00
* elk uur verschijnt er een nieuw spel of uitdaging. Eens die bekend is, kunnen de kinderen gewoon zelfstandig aan de slag!